16 juni 2012 Slachtemarathon: Creatie met bewoners Wiuwert16 juni 2012 Slachtemarathon: Creatie met bewoners Wiuwert


In juli 2000 werd in het kader van Simmer 2000 voor het eerst een marathon over de oude dijk gehouden: de Slachtemarathon. Komende Slachtemarathon is Sylvia Dijkstra aanwezig in Wiuwert. Samen met de bewoners wordt er gewerkt aan een bijzondere creatie spciaal voor de marathonlopers.

In Wiuwert – Britswert maakten de bewoners een natuurlijke feestpoort van wilgentenen, samen met kunstenaar Sylvia Dijkstra.
In de week vooraf is een tiental vrouwen uit Wiuwert en Britswert begonnen met de voorbereidingen. De aluminiumconstructie van de poort werd geplaatst door de Mannen van Staal (en buren uit Winsum!) en de vrouwen van Het Dorpsbelang zijn iedere avond druk bezig geweest met het opbouwen. De tenen hebben een paar weken in de sloot geweekt zodat ze soepel om de poort kunnen worden gedraaid. Met een paar vrouwen in de voorlader hielp boer Tjitte mee om de wilgentenen aan de bovenkant van de poort te bevestigen.

Leuk weetje: wilgentenen werden in vroegere jaren gebruikt bij het fundament om dijken te leggen. Met andere woorden: de Slachtedyk is gebouwd op o.a. wilgentenen. En nu, zo’n 1000 jaar (!) later lopen er duizenden marathon lopers en renners onder een feestelijke poort van wilgentenen.

Wilgenpoort Slachtemarathon

Kijk voor meer informatie over de slachtemarathon en de andere kunstprojecten op:

www.2018.nl/slachtemarathon/

 
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedin
Sylvia Dijkstra beeldend kunstenaar Leeuwarden Sylvia Dijkstra beeldend kunstenaar Leeuwarden Sylvia Dijkstra beeldend kunstenaar Leeuwarden Sylvia Dijkstra beeldend kunstenaar Leeuwarden Sylvia Dijkstra beeldend kunstenaar Leeuwarden