Missie Visie Doel


Welkom!

U kunt bij mij terecht voor realistisch geschilderde portretten, ruimtelijke kunstprojecten en concepten.

In elk project ligt de focus op de identiteit en bezieling van het onderwerp.
Neutraal, positief en respectvol.

Samen bespreken we de aanpak van idee tot realisatie.

Uw wens en mijn passie om te creƫren, vormen samen iets onvergetelijks.

Missie

De natuur is het grootste levende voorbeeld van creatieve processen, alle inspiratie kan hieruit worden gehaald. Met mijn creativiteit lever ik graag een positieve bijdrage aan de wereld. Ik vind het belangrijk dat het onderwerp op een respectvolle manier wordt uitgebeeld.

In mijn werk ligt de focus op het veerkrachtige van de mens die in zijn eigen kracht staat.
Schoonheid zie ik in het natuurlijke, in het genieten zonder iets nodig te hebben, in het zijn zonder te moeten.
Iedereen kent het gevoel een te zijn met de natuur en gelukkig te zijn als een kind.
Het schilderen van kinderportretten vormt een rode draad van inspiratie.

In elk project streef ik het na om dat genieten uit te beelden en op te roepen.

Visie

Kunst heeft de verantwoordelijkheid om het doen en laten van de maatschappij te reflecteren aan het publiek, omdat ze de gave heeft om tot de verbeelding te spreken. Kunst geeft uiting aan gevoel, spontaan vormgegeven door creativiteit en vakmanschap. De manier waarop dat gebeurt, vertelt over de belevingswereld van de kunstenaar. Hoe het wordt ontvangen door het publiek vertelt weer over haar referentiekader. Als het goed is laten beiden zich scherp houden door elkaar.

Kinderen, creaties op zich,  houden net als kunst een spiegel voor aan hun omgeving. Ze zijn puur en hebben een pure omgeving nodig. Ze staan in hun recht om aan hun omgeving te vragen oprecht, consequent en liefdevol te handelen. Kinderen geven wat hun gegeven wordt, onvoorwaardelijk en natuurlijk.

Met mijn kinderportetten wil ik de nadruk leggen op het kind dat lekker in zijn vel zit, blij is op deze aarde te zijn, en dit graag deelt met zijn omgeving. Dit is wat ik graag terug geef aan de wereld.

Doel

Samenwerking vind ik erg belangrijk omdat daarin de meest waardevolle groeimogelijkheden en reflecties zitten. Ik houd van het bundelen van complementaire krachten en elkaar op een hoger professioneel niveau brengen.
Ik blijf me ontwikkelen in het schilderen van portretten, het uitvoeren van ruimtelijke kunstwerken en concepten.

Ik sta er voor open om (gast)lessen en workshops te geven bij voldoende praktijkervaring.


Artistieke ontwikkeling

Sinds mijn academietijd van 2004-2008 tot nu heb ik langzaamaan een omslag gemaakt.
Voorheen fascineerde de wereld van innerlijke worsteling, uiterlijke mooi-weer-spelerij, door media vertekende zelfbeelden, maskerade.
Nu vind ik inspiratie in het neutrale en natuurlijke van de mens die in balans is.
Zowel bij schilderijen als ruimtelijke werken en concepten staat de indentiteit van het onderwerp en zijn omgeving centraal.

Inspiratie

De natuur, Frans Hals, Van Dijk, Rembrandt, Ilja Repin, Artemisia Gentileschi, Paula Modersohn Becker, Elin Danielson, Olafur Eliasson, Marcel Duchamp, Marcel Kalberer, ...

 
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedin
Sylvia Dijkstra beeldend kunstenaar Leeuwarden Sylvia Dijkstra beeldend kunstenaar Leeuwarden Sylvia Dijkstra beeldend kunstenaar Leeuwarden Sylvia Dijkstra beeldend kunstenaar Leeuwarden Sylvia Dijkstra beeldend kunstenaar Leeuwarden